Kauneimmat kirjat
EtusivuSuomen kirjataiteen komiteaIlmoita kirjaMitä arvioidaanJuryTiedotteetPressikuvatYhteystiedot

Ilmoita kirja

Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuonna 2019 ilmestyneistä kirjoista 25 kauneinta. Ilmoittautumisaika alkaa 11.11.2019 ja päättyy 31.12.2019. Palkinnot jaetaan maaliskuussa 2020.

Kilpailuun ilmoittaudutaan kategorioittain. Kirjaryhmät ovat: kaunokirjallisuus, tieto- ja oppikirjat, taide- ja valokuvateokset, lasten- ja nuortenkirjat, sarjakuvakirjat ja erikoiskirjat (uusi kategoria ). Kokoelmaan valituista kirjoista pyydetään kustantajilta myöhemmin lisäkappaleita (6) kotimaisia ja kansainvälisiä näyttelyitä varten.

Kilpailukirjoilla on oltava ISBN-numero. Uusi erikoiskirjat-kategoria on tarkoitettu pieninä sarjoina ilmestyville innovatiivisille kirjoille ja siihen voidaan ilmoittaa myös sellaisia kirjoja, joilla ei ole ISBN-numeroa. Myös kokoelmaan valituista erikoiskirjoista on pystyttävä myöhemmin toimittamaan 6 lisäkappaletta. Omana ryhmänään palkitaan vuoden onnistuneimmat kannet. Onnistuneimmat kannet kategoriaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Kirjat pyydetään toimittamaan 31.12.2019 mennessä Kansalliskirjastoon. Kilpailuun lähetettyjä kirjoja ei palauteta. Kultakin arvosteltavaksi lähetetyltä kirjalta peritään 85 euron osallistumismaksu, joka on maksettava viimeistään 3.1.2020. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumislomakkeen viimeisessä osiossa.

Avaa ilmoittautumislomake

/ YLÖSIlmoita kirja